Hoe Tantra je liefdesleven kan verrijken

JAN EN CAROLINE 

Dit is de workshop over Tantra en relaties.
Zowel om je relatie te verrijken als je die hebt, als om te leren relateren als je geen relatie hebt. Zo leren we van elkaar. Het gaat niet alleen over liefdesrelaties, het kan ook je relatie met jezelf en met vrienden, familie en collega's verrijken.
 

Veel mensen laten zich leiden door overtuigingen en emoties, waardoor veel conflict kan ontstaan. In deze workshop leren we contact te maken met de essentie van ons bewustzijn: liefdevolle aandacht. Dan wordt het mogelijk om in contact met jezelf en de ander te zijn, zelfs al is de ander niet altijd in contact met jou.

Daarin ontstaat een diepgaande ervaring van vrijheid, verbinding en geluk. Tantra is voor ons een onderzoek naar het verlangen. Veel mensen worstelen met hun verlangen, in hun leven en in hun relatie. Het verlangen moet zo snel mogelijk bevredigd worden, of je kunt je verlangen juist niet goed voelen. Dat leidt tot strijd in relaties, gedoe over zin of geen zin. 
 

Door in een tantrische meditatie bewust te worden van de beweging van het uitreiken en terughouden, wordt het mogelijk een balans te bereiken waarin het verlangen verstilt en tegelijkertijd extatisch en meditatief voelt. Zo kun je leren dat er een middenweg van het verlangen is, waarin niets moet en alles mogelijk is. Je kunt leren genieten van het verlangen. 
 

We werken met dans, ontmoetingsoefeningen, aanraken en tantrische meditaties en rituelen. In korte deelronde’s is er een mogelijkheid tot reflectie en vervolgens vertellen wij, vanuit jullie ervaring, over de essentie van tantra.

  • Doelgroep: voor singles, paren en als je een relatie hebt maar alleen wilt komen.

  • Naaktheid: er is geen naaktheid in deze workshop   

Meer over Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

 

Dit festival wordt georganiseerd door 

RisingHeart_profielfoto_bol_bewerkt.jpg

Telefoon

Erik: +32 473 95 04 88

Inge: +32 16 47 33 18
 

info@risingheart.be

  • White Facebook Icon